Pride vecka, Jeppis dagar och Rekrytering?!

06/07/2022

Nu är det mycket på gång! Vi försöker samla här lite av allt som ni kan läsa och ta del av och hoppas vi ses i sommar! ;)


Vasa Seta r.y ordnar Pride veckan i Vasa mellan 12-17/7 med olika program.

Vi på Fristaden tycker att det är viktigt att dela med oss av den här informationen för vi anser att alla har rätten att få älska och bli älskad oavsett om man är tjej eller kille. Det kan vara oerhört tungt att bära dessa känslor och inte få bli accepterad för den man är kär i. Många unga blir mobbade och utsatta på grund av att samhället fortfarande har en stereotyp om hur ett förhållande ska se ut. Med detta vill vi säga att det är okej att vara gay och du duger som du är!

Var stolt över VEM du är och kom ihåg att just DU är lika mycket värd att bli älskad som vilken annan människa på denna jord!

Under bilden hittar ni Pride kalendern som ni kan ladda ner, med schema om olika tillställningar som man kan delta på under själva Pride veckan. Pride paraden börjar kl.14.00 på Lördag den 16/7. Och startar från Vasa Salutorget och fortsätter till Sandö.


JEPPIS-DAGAR!

17:e & 22:a Juli

Vi kommer finnas på plats både Söndag och Fredag!

Där är ni välkomna att träffa några av oss från styrelsen och få information om vilka vi är och vad vi på Fristaden har för mål med vår förening. Ni har även möjlighet att registrera er som uppdragsgivare eller samariter till vårt projekt "Fristadens Samariter" Och självklart finns möjligheten till att bidra till vår verksamhet genom donation, medlemskap, eller som mini supporter ;)

På plats i skolparken Söndag 17/7 mellan kl.12-17 finns vi där med Bungy Trampolinen.

På Torget vid Rådhussidan Fredag 22/7 mellan kl.12-17. Bungy Trampolinen.

På den så får man möjlighet att hoppa 6 METER upp i luften! 


Fristaden r.f Rekryterar Långtidsarbetslösa!

Fristaden söker nu dig som varit långtidsarbetslös och har rätt till Lönestöd via Te-Byrån. På det sättet så är Fristaden med och bidrar till att skapa sysselsättning på arbetsmarknaden.

Vi söker någon/några som är intresserad av att vara med och utveckla Fristaden och vårt projekt Fristadens Samariter. De arbetsuppgifter som vi erbjuder är allt från att vara med och planera olika projekt till att dela ut flyers men det främsta är att jobba för Fristadens mål att kunna skapa en plats för barn och unga att kunna samlas och umgås på där de kan få råd och stöd med utbildning, utveckling, mående och sin vardag.

Arbetstiden är ca 18 h/v och lön enligt avtal.

Om du är bosatt på annan ort än Jakobstad så är du välkommen att höra av dig! Vi söker även någon som skulle kunna tänka sig vara "Koordinator/Kontakt person" Gällande Fristadens Samariter i Vasa. 

Du kan skicka in din ansökan via kontaktformuläret nedanför där du gärna får berätta lite grann om vem du är och vad du har för tidigare meriter & erfarenheter samt berätta varför just du vill jobba hos oss på Fristaden.