Nytt År Nya Möjligheter!

02.01.2023

"Nalle Puh: Vilken dag är det?

Nasse: Det är idag.

Nalle Puh: Det är min favoritdag."

En liten återblick på 2022 som har varit både glädjande med många nya medlemmar och följare.


Tack vare stödet från William Thurings stiftelsen så har detta år gjort det möjligt för Fristaden att utveckla projektet Fristadens Samariter som även nu finns som aktivitet för ungdomar i Vasa plus att vi nu har möjlighet att erbjuda en arbetsplats till de som är i behov av en rehabiliterande arbetsplats.
Samtidigt har vi fått möjligheten att erbjuda barn och unga i Jakobstad med aktiviteter som Hupsis trampolinen samt kunde vi vara med och delta på Spotlight och erbjuda ungdomarna att få prova på att köra ps4 Rally Virtual Reality under kvällen.


Vi har även haft två olika insamlingsprojekt: Insamling av skolmaterial inför skolstarten och insamling av julgåvor till förmån till barn och unga. Vi vill tacka alla som varit med och deltagit i insamlingen! Många gåvor blev det till barnen och ungdomarna.


Trots det tråkiga beskedet från kommunen om ännu ett avslag på vår ansökan till kommunen om stöd till lokalhyran vid gamla elverket (som ligger bredvid skolparken) så kommer vi fortsätta att kämpa under hela 2023 till att kunna få nå våra mål med att öppna dörrarna till en ungdomsgård!


Vi tänker inte ge upp! Vi kommer fortsätta kämpa för barnen och ungdomarnas möjlighet att få en Fristad att samlas och vistas i med sina vänner!


Följ oss för framtida projekt, planer och event!
Hälsningar från Styrelsen!