God Jul & Gott Nytt År!

24.12.2022

Många barns längtan till den magiska kvällen med julklappar under granen och alla vuxna som skrattar och trivs tillsammans är nu här! Vill påminna er vuxna om att ta hand om er!

Vi vill passa på åh tacka alla som varit med och samlat in gåvor till Fristadens Julklappsutdelning som vi hade på torget i Jakobstad. Det blev många julklappar utdelade och många glada miner. Många unga valde att välja en gåva till sina föräldrar eller syskon. Samtidigt vill vi ta upp ämnet om just julen och julklapparna, det är många gånger som inte paketen eller maten som spelar så stor roll för många barn. Det finns många barn som känner en stark oro inför julafton. Det kan vara bråk, alkohol, depressioner, droger som ställer till det i många familjer och Julen är tyvärr inte så magisk för alla som man vill tro. Julen är en tuff period och en stor utmaning för många familjer. 

En "vit" jul har många meningar och vi önskar att så många som möjligt kan få uppleva denna magiska "vita Julen"! 

Vi vill även påminna till alla barn och unga att ni alltid kan vända er till någon att prata med om det känns tungt eller om ni känner oro. Vi har samlat olika länkar till dem som vi samarbetar med på vår sida "våga prata" Där hittar man lätt telefonnummer eller chattkanaler.  

Och med detta sagt. Så vill vi alla från Fristaden, skicka en önskan till er alla...

EN RIKTIGT GOD JUL!