Våra projekt & händelser!
 

Lilla jul, regionalt även skrivet "lillajul" (går inte att jämföras med finska pikkujoulu) firas i svenskfinland, inklusive Åland, och inträffar varje år lördagen före första söndagen i advent. Lilla jul är precis som namnet antyder en försmak av julen. I svenskfinland är lillajulgranen cirka 1 meter hög och pyntas precis som den riktiga julgranen....

Vi på Fristaden vill uppmärksamma denna vecka till barn och unga med lite information om vad som gäller angående barnens rättigheter enligt bestämmelserna i barnkonventionen.

Våga prata!

12.11.2020

Idag fick vi färdigställt vår sida som innehåller olika länkar som barn och unga kan ha hjälp av i sin vardag. Vi kallar sidan för "Våga prata"

Sista minuten tips på produkter & gåvor till pappor på farsdag nu på söndag!

Nu äntligen har vi fått ordning på layouten till webb shopen! Startat med en mall och arbetat oss fram till det ni nu kan hitta här på vår sida. Nu kan du välja medlemskap passivt eller aktivt direkt i shopen! Vi hoppas på massor av nya medlemmar och att ni uppskattar möjligheten med webshop! :) Har ni några önskemål eller...

Halloween 2020

30.10.2020

Idag har vår praktikant från Vasa arbetat med utveckling av Tips & Trix inför halloweenhelgen! Tanken bakom är att hitta nöjen tillsammans med familjen nu under coronatider! Ni hittar vår sida här!

Nu idag blev vår förening beviljad medlemskap hos SÖU (Svenska Österbottens Ungdomsförbund" Vi är otroligt glada att få bli en del av det stora hela i Österbotten!

Idag tog vi emot en student från Vasa som utbildar sig inom media branschen och visuell framställning. Vi kommer att få ha vår praktikant här i 9 veckor där vi kommer att ge honom uppgifter i att färdigställa reklamblad, info broschyrer, visitkort samt få vara med att utveckla föreningens egna medlemstidning. En spännande tid framöver både för oss...

Genom att bli godkända som Google Nonprofits så fick vi möjligheten att ansöka om ett konto hos TechSoup Finland. Vilket vi nu också har ett konto hos, med möjlighet att kunna införskaffa olika program m.m till de framtida datorer som våra barn och unga skall kunna använda sig av i ungdomsgården för läx-uppgifter, spel eller med möjlighet att...Stöd våran verksamhet!